Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Autorul raportului devastator despre PSD continuă dezvăluirile: cu ce fost lider al partidului s-a consultat

PS News
" "

Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a reiterat ideea potrivit căreia foștii președinți ai partidului trebuie să fie membri în Biroul Permanent Național, fără drept de vot.

„Cred că un partid mare are nevoie de toate generațiile sale”, spune Vulpescu.

Totodată, președintele interimar al Consiliului Național al PSD a dezvăluit că a avut discuții cu mai mulți foști lideri ai PSD, inclusiv cu Ion Iliescu, la redactarea raportului.

Eu am propus în materialul meu ca foștii președinți ai partidului – cei care au condus partidul și ne-au reprezentat, atât în partid la vârf, cât și în structurile statului român – să fie membri în Biroul Permanent Național fără drept de vot. Cred că un partid mare are nevoie de toate generațiile sale. PSD are nevoie, atât de liderii istorici, cât și de un public nou către care să se deschidă în fiecare zi. Mai ales în situații de criză este nevoie de oameni cu experiență, de oameni care nu se sperie de scăderi conjuncturale în sondaje(…).

Am vorbit cu domnul Iliescu când am elaborat acel material. Am vorbit cu foarte mulți care au condus partidul, cu oameni care în ultimii ani nu s-au mai regăsit în structurile de partid. Am vorbit cu oameni care ne-au fost apropiați în timp și pe care noi i-am exclus și i-am izolat pentru că reprezentau personalități și nu dădeau bine unei poze în care eliminau tot ce a însemnat istorie a unui partid. De asemenea, m-am sfătuit și i-am chemat alături de mine cu sugestii, idei, pe cei care reprezintă noua generație din partid și publicul de stânga din România”, a declarat Ionuț Vulpescu, la Puterea Știrilor.

Analiză dură a crizei din PSD

Amintim că președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, a dat publicităţii, pe blogul personal, un raport în care a identificat 40 de motive pentru care partidul a pierdut alegerile din 2019. Fostul ministru afirma că raportul la care a lucrat „este un exercițiu de sinceritate în primul rând cu sine însuşi, dincolo de orice datorie morală sau profesională”.

„E un risc asumat. Însă doar așa partidul va rămâne viu. Documentul de față prezintă echidistant ceea ce s-a făcut bine în plan economic, social și politic, de către PSD, în ultimii ani, dar mai ales ce s-a făcut rău. Am obținut, în urma acestei analize, 40 de probleme care au împiedicat să se vadă binele de atâta rău. Sunt 40 de motive pentru care electoratul și-a retras votul de încredere față de noi”, spune social-democratul.

DETALII AICI: PSD, criticat aspru chiar din interior. Președintele Consiliului Național al partidului: După mai mult de doi ani de luptă cu justiția, ne-am bătut singuri

CITIȚI ȘI: Marcel Ciolacu, PRIMA reacție la raportul lui Ionuț Vulpescu: Aș fi preferat să îl prezinte mai întâi în Comitetul Executiv

" "

1 comentariu la “Autorul raportului devastator despre PSD continuă dezvăluirile: cu ce fost lider al partidului s-a consultat

  1. PSD, trebuie să aibă LOGICĂ și să cunoască REALITATEA „ de jos ” ! Sunt aerieni, au bani , au funcții, și nu înțeleg ( sau nu cunosc ) necazurile celor mulți, cu salariul minim pe economie, cu pensie medie de 1200 lei sau muritori vii, cu 704 lei / lună ! Nu POT, nu sunt CAPABILI, nu VOR să -și închipuie cât sunt de IPOCRIȚI față de cei care le asigură CONFORTUL, AVEREA lor și a FAMILIILOR lor , plătind taxe și impozite , muncind o viață , pentru ACESTE PARTIDE POLITICE nerecunoscătoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *