Skip to content
Puterea Știrilor Video

Autorul raportului dur despre PSD mărturisește: a vrut să demisioneze din partid

Inquam Photos / George Călin
" "

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, președintele interimar al Consiliului National al PSD, senatorul Ionuț Vulpescu, a mărturisit că, la un moment dat, a fost la un pas să demisioneze din partid. El a fost întrebat dacă a luat vreodată în calcul această variantă, în contextul în care raportul său asupra situației din PSD este unul extrem de critic.

Astfel, Vulpescu a precizat că a fost foarte aproape de o demisie în vara anului 2017, atunci când PSD și ALDE au retras sprijinul politic pentru guvernul din care făcea și el parte și toți miniștrii, în afară de premier și ministrul Comunicațiilor, și-au depus demisia.

„În această perioadă, nu (nu s-a gândit la demisie – n.r.), și mai ales la greu, în niciun caz. Însă, în perioada cea mai cruntă din ultimii ani m-am gândit să plec din PSD. În orice caz, nu m-am mai regăsit în Partidul Social Democrat așa cum îl știam eu. În vara lui 2017 a fost un moment. Am și spus-o: <<în acest moment nu mă mai regăsesc în PSD>>.

Pe mine Liviu Dragnea m-a scos și din Guvern, și din conducerea partidului. Nu pleci așa când te superi, pentru că eu am pus partidul deasupra unor chestiuni de moment. Am intrat în urmă cu 20 de ani în acest partid și am o responsabilitate față de acest partid. Dacă fac acest demers acum, o fac tocmai în virtutea acestei responsabilități față de cei care mă cunosc, față de cei care cred în mine”, a declarat Ionuț Vulpescu, la Puterea Știrilor.

Ionuț Vulpescu a fost ministru al Culturii în guvernul Ponta între 17 decembrie 2014 și 17 noiembrie 2015 și în guvernul Sorin Grindeanu între 4 ianuarie și 29 iunie 2017. PSD a reușit performanța, în vara anului 2017, de a fi primul partid care își dă jos propriul Guvern.

Amintim că președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, a realizat un raport asupra evoluției partidului în perioada 2016-2019, care conține critici extrem de dure, subliniind că în această perioadă formațiunea a avut „orientări strategice neinspirate, decizii tactice mai puțin fundamentate și deficiențe în a înțelege contextul politic global”. Documentul critică, între altele, adoptarea OUG 13, modificările la legile justiției, discursul urii promovat de PSD, antiselecția pentru funcțiile publice.

DETALII AICI: PSD, criticat aspru chiar din interior. Președintele Consiliului Național al partidului: După mai mult de doi ani de luptă cu justiția, ne-am bătut singuri

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *