Skip to content
Politică

Autosatrada Ploiești-Brașov. Banca Mondială nu a fost informată despre oprirea colaborării

Deschide.md

Banca Mondială a anunțat că nu a fost informată de către Ministerul Transporturilor privind oprirea colaborării pentru proiectul de autostradă Ploiești-Brașov.

Citiți și Lucian Șova demontează mitul autostrăzilor. Cum ne pot lăsa corporațiile cu ochii-n soare

Reprezentanții Băncii Mondiale susțin că nu au fost informați despre oprirea colaborării în vederea construcției secțiunii de autostradă Ploiești-Brașov, proiect despre care instituția susține că este o prioritate majoră de dezvoltare, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut în contextul care recent au apărut informații potrivit cărora ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ar dori să renunțe la colaborarea cu Banca Mondială pentru acest proiect și să se bazeze pe un parteneriat public-privat.

„Banca Mondială nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor din România privind colaborarea pe proiectul de autostradă Ploieşti-Braşov. Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a României rămâne o prioritate majoră de dezvoltare şi este esenţială pentru atragerea investiţiilor şi stimularea competitivităţii ţării. Dacă intervin schimbări sau o informare oficială, vă vom comunica”, a transmis Banca Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *