Skip to content
Politică

Autostrada București-Ploiești: ministrul Transporturilor încearcă să salveze aparențele

observator.tv

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, încearcă să salveze aparențele legate de autostrada București-Ploiești.

Guvernantul a constatat sâmbătă, într-o vizită „inopinată” pe şantiere, un progres al lucrărilor pe unele porţiuni de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, deschisă traficului în 2012 dar nefinalizată nici până acum, relatează Adevărul.ro.

Declaraţia vine după ce, nu mai devreme de 5 mai, guvernantul se declara nemulţumit de mobilizarea constructorilor la lucrările pe şantierele din jurul Bucureştiului şi a ameninţat cu luarea unor măsuri extreme pentru remedierea problemelor.

Ministrul și directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au efectuat sâmbătă o nouă vizită pe şantierul autostrăzii A3, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„Muncitorii şi utilajele erau pe şantier într-un număr mult mai mare, iar progresul faţă de ultima mea vizită era vizibil. Mi-aş dori să nu fie nevoie de ameninţări pentru ca antreprenorii să-şi facă treaba”, a afirmat Cuc, citat într-un comunicat al ministerului, care nu oferă informaţii despre stadiul real al lucrărilor şinicidespre termenul estimat de finalizare.

Şi şeful CNAIR s-a arătat mulţumit de progresul lucrărilor, dar vrea o mobilizare şi mai bună pe şantiere: „La pasajele Valea Saulei şi cel pentru calea ferată se lucrează la fundaţiile indirecte şi la piloni. Am constatat un progres al lucrărilor faţă de vizita anterioară, dar cred că este posibilă o mobilizare mai bună. Voi monitoriza în continuare situaţia şi voi mai face astfel de vizite pentru a mă convinge de seriozitatea cu care se execută aceste lucrări”.

În prezent, pe autostrada Bucureşti – Ploieşti, parte din autostrada A3 Bucureşti – Borş, se desfăşoară lucrări la „ciotul” de 3 km de la intrarea în Bucureşti a autostrăzii A3, de la Petricani, termenul de finalizare anunţat anul trecut de CNAIR fiind 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *