Skip to content
Societate

Autostrada de Centură Sud are un nou constructor: 182 milioane de euro pentru 18 km

Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL a fost declarată câștigătoare cu o ofertă de 853 de milioane de lei la licitația de proiectare și construcție a Lotului 3 (18km) din viitoarea autostrada de centură sud (A0), la un an și jumătate de la lansarea licitației.

Celelalte două loturi din A0 Sud rămân în continuare prinse în contestații, iar Lotul 3 riscă să devină un alt tronson „muzeu” din cauză că unul din nodurile de descărcare a traficului e prin în contractul pentru Lotul 2. În schimb, pentru proiectele de pe actuala Șosea de Centură Sud – lărgirile și giratoriile suspendate de la intersecția cu Berceni și Șoseaua Oteniței – Compania de Drumuri speră să atribuie contractele până la final de februarie, respectiv final de martie, după cum au precizat reprezentanții instituției pentru HotNews.ro.

Ambele proiecte au fost scoase la licitație în mai 2017.

Info pe scurt:

– Licitația pentru proiectarea și execuția Lotului 3 (18 km) al autostrăzii de centură sud – A0, o șosea de mare viteză nouă, diferită de actuala centură, s-a finalizat pentru a doua oară, după ce anterior CNAIR a fost obligată să reevalueze ofertele.

– Noul căștigător este Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL cu o ofertă de 853 de milioane de lei. Urmează acum o nouă perioadă în care se pot depune contestații. Licitația a fost lansată din iulie 2017.

– Loturile 1 și 2 al A0 Sud sunt în continuare prinse în contestații. Lotul 3 riscă să fie un nou tronson „muzeu” în viitor: nodul de descărcare de la capătul cu DN6 e prins în contractul pentru Lotul 2.

– Din mai 2017 Compania de Drumuri derulează două licitații pentru două giratorii suspendate pe Șoseaua de Centură Sud a Capitalei, la intersecțiile cu DN4 (Olteniței) și DJ401 (Berceni), precum și lărgirea la patru benzi a circa 6 km din șosea. Contractele nu doar că nu s-au semnat încă, dar nici nu au fost măcar desemnați câștigătorii licitațiilor.

– Pentru proiectul de la Berceni CNAIR are deja un câștigător, dar – din motive procedurale – speră ca abia la final de februarie să poată să-l anunțe oficial.

– Pentru proiectul de la Olteniței, reprezentanții CNAIR spun că sunt „pe ultima sută de metri” în procedura de evaluare a ofertelor și speră să poată anunța căștigătorul în martie.

„La pasajul Domnești constructorul va începe să lucreze efectiv în teren în perioada următoare, imediat cum va permite vremea, chiar dinainte de începerea sezonului de lucrări atâta timp că va fi vremea ok”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții CNAIR.

Autostrada A0 Sud – trei loturi în licitație din iulie 2017 – Compania de Drumuri a atribuit din nou contractul pentru Lotul 3 către Aktor-Euroconstruct – 853 mil lei

Compania de Autostrăzi a anunțat că a atribuit contractul de proiectare și execuție pentru cei 17,9 km ai Lotului 3 către asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL ce a depus o ofertă de circa 853 milioane de lei.

Licitația a fost lansată în iulie 2017, iar în primă fază a fost desemnat câștigător asocierea UMB-Tehnostrade, însă rezultatul procedurii a fost contestat și instanța a admis reevaluarea ofertelor.

„Va trebui să treacă o perioadă de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru HotNews.ro.

Lotul 3 al noii autostrăzi de Centura a Capitalei (A0) urmează să pornească după intersecţia cu DN 6, pe direcţia nord-vest, și va ajunge până după intersecția cu A1.

Celelalte două loturi – Lotul 1 (17 km) și Lotul 2 (16,3 km) – sunt în continuare în contestații. Pe ambele loturi, licitate și ele din iulie 2017, a fost declarată inițial câștigătoare compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *