Skip to content
Politică

Autostrada Estului, finalizată în patru ani. Proiectul a fost aprobat tacit de Senat

Propunerea legislativă privind construcţia obiectivului de investiţii „Autostrada Estului“ a fost adoptată tacit de Senat, luni, termenul de dezbatere şi adoptare fiind împlinit pe data de 6 martie.

Conform articolului 1 al proiectului legislativ, „Prezenta lege aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Galaţi – Brăila – Buzău – Ploieşti, denumită în continuare ”, conform formei iniţiatorului a iniţiativei legislative. Construcţia acesteia urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, dar şi din credite externe sau fonduri europene.

De asemenea, responsabil pentru construcţia acestuia va fi Ministerul Transporturilor, termenul pentru finalizarea acestuia fiind de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii. Necesitatea iniţiativei legislative este motivată de faptul că „cele trei tronsoane de autostrăzi construite până în acest moment leagă Bucureştiul doar de câteva oraşe mai importante, condiţia sine qua non pentru creşterea competitivităţii Regiunii de dezvoltare Sud-Est este construirea unei autostrăzi care să lege oraşele Galaţi, Brăila şi Buzău de Bucureşti şi, implicit, de coridoarele de transport pan-europene”, scrie adevarul.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de mai mulţi deputaţi şi senatori PMP. For decizional este Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *