Skip to content
Politică

Autostrada Sibiu-Orăştie pășește cu aceleași probleme în noul an

Lotul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis în septembrie, între localităţile Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt, va rămâne închis până în luna iunie a anului viitor, deşi termenul iniţial anunţat de CNADNR pentru remedierea problemelor era decembrie 2015.

Reprezentanţii CNADNR au declarat că noul termen a fost stabilit împreună cu constructorul lotului, fără să ofere şi explicaţii cu privire la întârziere, potrivit realitatea.net.

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi va fi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, compania italiană Salini Impregilo, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

CNADNR a anunţat iniţial că problemele vor fi remediate în luna decembrie.

Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat în urmă cu o săptămână că tronsonul dintre Sălişte şi Cunţa va rămâne închis „atâta timp cât o vor cere procedurile de siguranţă”.

În luna noiembrie, Ministerul Transporturilor a anunţat că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *