Autostrada Transilvania: A fost respinsă contestația Ictas la licitația pentru viaductele de peste trei kilometr

Autostrada Transilvania
Sursa foto: MIHAI MARGINEAN / MEDIAFAX FOTO

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins miercuri contestația turcilor de la Ictas în cadrul licitației pentru viaductele scoase din contractul cu UMB pentru construcția secțiunii de la Nădășelu la Mihăiești din Autostrada Transilvania (A3). Prin urmare, licitația ar urma să fie deblocată.

 

„Respinge pe fond”, se arată în soluția pronunțată pe scurt de CNSC, în data de 8 noiembrie.

 

Constructorul turc Ictas depusese luna trecută contestație cu privire la documentația licitației, înainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor, pe 23 octombrie. Rămâne de văzut când va fi deblocată licitația și care va fi noul termen de depunere a ofertelor. Mai mult, având finanțare prin PNRR, unii pasionați de infrastructură și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibila ratare a termenului de finalizare a lucrărilor până în 2026.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat la începutul lunii august licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu – Mihăiești a Autostrăzii Transilvania (A3). Valoarea lucrărilor ce includ două viaducte de 3,2 kilometri se ridică la peste un miliard de lei. Devierea traseului acestui sector de autostradă se face în conformitate cu recomandările din cadrul expertizei tehnice, au precizat reprezentanții CNAIR.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL