VIDEO Autostrada Transilvania A3: A fost semnat contractul pentru viaductele de 3,2 km cu turcii de la Ozaltin

Sursă foto: Facebook/ Sorin Grindeanu


Miercuri a fost semnat un nou contract finanțat prin PNRR, foarte important pentru asigurarea continuității pe Autostrada Transilvania (A3), a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Este vorba de contractul câștigat de turcii de la Ozaltin pentru construirea unor viaducte de 3,2 kilometri.

Valoarea contractului pentru cele două viaducte, care vor fi construite pe traseul subsecțiunii Nădășelu – Mihăiești,  este de 994, 7 milioane de lei, fără TVA.

Contractul alocă 27 de luni pentru finalizarea celor două structuri, din care 9 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, precizează Grindeanu pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, cele două viaducte de 1,2 km și respectiv 2 km sunt construite pentru a putea fi depășite zonele cu sol instabil.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat săptămâna trecută că în această săptămână urma să fie semnat contractul pentru execuția viaductelor de peste trei kilometri din Autostrada Transilvania (A3). El a explicat că, în cazul acestui contract, cofinanțarea din partea României este mai mare de 25% și a fost necesară aprobarea în Guvern.

La rândul său, premierul României Marcel Ciolacu a precizat că în cazul acestui contract cofinanțarea de la bugetul național ajunge la 60%.

La finele lunii martie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția celor două viaducte de pe secțiunea Nădășelu – Mihăiești a Autostrăzii Transilvania (A3), a anunțat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Este vorba de turcii de la Ozaltin, singurii care au depus de altfel ofertă.

Turcii de la Ozaltin au câștigat și contractul pentru finalizarea tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: