Autostrada Unirii A8: A fost publicat în SEAP anunțul de licitație pentru lotul Pipirg – Vânători Neamț

Sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția lotului Pipirig – Vânători Neamț/Leghin din Autostrada Tg Mureș – Tg Neamț (A8) a fost publicat miercuri, 8 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAp). Lotul de 19,3 kilometri va include șapte tuneluri.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția Autostrazii Târgu Mureș – Târgu Neamț (A8): Sectiunea II: Miercurea Nirajului – Leghin, km 22+000 – km 181+195: Lot 2c: Pipirig – Vanatori Neamt (Leghin), în lungime de aproximativ 19,3 km, si include realizarea a șapte tuneluri in lungime totala de aproximativ 1,44 km.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 3,38 miliarde de lei și 3,84 miliarde de lei, potrivit datelor din SEAP.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iunie 2024.

Pe 26 aprilie, CNAIR a transmis la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat atunci aministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

4 ani pentru noul lot din A8

„Pe traseul acestui nou lot de autostradă din Moldova vor fi construite inclusiv 7 tuneluri (cu o lungime totală de 1,44 km) și 46 de poduri, pasaje și viaducte. Construcția va avea o durată de maximum 48 de luni (12 luni proiectare şi 36 de luni execuție). Sursa de finanțare: Programul Transport (PT) 2021-2027. Urmează publicarea Anunțului de Participare (în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor), după validarea documentației de către ANAP”, a anunțat ministrul pe pagina de Facebook.

A8 (Autostrada Unirii) va avea o lungime de aproximativ 304 km și este formată din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: