Skip to content
Bihor Știri locale

Cum risipește PSD banii publici: O primăriță din Bihor a renovat trei grădinițe cu 800.000 de lei, dar le transformă în capele mortuale pentru că nu sunt destui copii

Autoritățile locale din România nu încetează să ne uimească pe zi ce trece! Ultimul caz haluciant vine din comuna bihoreană Sâmbăta unde primarul Mariana Laza a atras 800.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și a renovat trei grădinițe pentru a afla apoi că nu are destui copii pentru a le popula. În mod stupefiant, conform eBihoreanul, aceasta se laudă acum sătenilor că le va transforma în capele mortuare, scrie b1.ro.

Mai exact, conform sursei menționate a trimis în 2016 cereri de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în 2017 a dat startul şantierelor la grădinițele din satele Rogoz, Ogeşti şi Zăvoiu, care la acea vreme aveau toaletele în curte şi erau încălzite cu sobe.

Defalcat, pentru grădinița din Rogoz, Primăria a primit 246.644 de lei, pentru cea din Zăvoiu 285.607 lei, iar pentru cea din Ogeşti 269.523 lei. În plus, tot prin PNDL, comuna a mai primit 406.645 lei pentru modernizarea şcolii gimnaziale şi 282.252 lei pentru grădiniţa din satul Sâmbăta.

După doi ani de lucrări, cele trei obiective au fost finalizate fiind reabilitate integral, izolate termic şi zugrăvite, acoperişurile schimbate, iar geamurile şi uşile vechi au fost înlocuite cu termopane. În plus, toate cele trei imobile au fost dotate cu sisteme de încălzire centralizată – cazane pe lemne şi boilere pentru apă caldă.

Doar că la începutul anului școlar acestea au fost închise pentru că la Ogeşti s-au înscris doar 7 preşcolari, la Rogoz 5, iar la Zăvoi 3.

Nu mai sunt copii destui în sate. Pentru înfiinţarea unei grupe aveam nevoie de minimum 10 copii. Altfel nu putem acoperi nici cheltuielile cu salariile”, a fost concluzia dură a directoarei școlii.

Cât despre micuţii din sate, în fiecare dimineaţă sunt duşi cu microbuzul şcolar la grădiniţa din centrul de comună.

În final, Bihoreanul arată că sătenii susțin că primăriţa s-a lăudat că va transforma grădinițele renovate și închise în capele mortuare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *