Skip to content
Politică

Avantaje pentru românii care au centrale termice mai noi de 2013

Filiala locală a producătorului italian de centrale termice Ariston Thermo a anunţat că mizează pe o creştere accelerată, în următorul an, a achiziţiilor de centrale teremice care pot fi controlate de la distanţă.

Conceptul de casă inteligentă a devenit o tendinţă tot mai prezentă în ultimii ani şi în România. Dorinţa de a controla de la distanţă, prin intermediul telefonului, gradul de confort din locuinţe îi determină pe români să aleagă echipamente pentru casă care le permit să facă acest lucru.

În urmă cu doi ani, Ariston Thermo a lansat pe plan local un sistem prin care centrala termică poate fi controlată de la distanţă. Acesta este compatibil cu toate modelele de echipamente de încălzire fabricate de companie după anul 2013. În plus, în 2017 a fost lansată şi centrala Alteas ONE, care este echipată în mod standard cu modulul de conectare la internet, potricit capital.ro.

Programarea orară, controlul temperaturii, raportul de consum lunar sau notificările sunt părţi componente ale tehnologiei, create cu scopul de a aduce un plus de confort şi de a permite scăderea costurilor de utilizare şi întreţinere cu până la 25%. Totodată, de anul acesta, aplicaţia Ariston NET poate prelua starea vremii direct de pe internet, pentru a adapta temperatura interioară la valori optime.

În acest fel se permite încălzirea locuinţei de la distanţă şi pregătirea apei calde menajere în momentul ales de utilizator, singura condiţie fiind o conexiune wireless la internet a dispozitivului pe care este instalată aplicaţia. Cu ajutorul aplicaţiei se poate dezvolta un sistem de încălzire care să gestioneze controlul temperaturii din casă de până la 6 zone diferite şi, totodată, pot fi controlate sistemele de încălzire şi producere a apei calde menajere din mai multe locaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *