Avantajele lui Daniel Tudorache în lupta cu Clotilde Armand pentru Primăria Sector 1

Daniel Tudorache/ sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, este cel mai puternic rival al lui Clotilde Armand, primarul USR din sector. Fostul primar are numeroase avantaje în lupta cu USR-ista care a pus stăpânire pe Sectorul 1 și l-a transformat în cel mai murdar sector din capitală.

Clotilde Armand a ajuns la conducerea Primăriei Sector 1 printr-o fraudă unică, fiind filmată în timp ce fura voturi cu sacii. Probele au fost transmise peste tot în presă, însă Clotilde Armand a fost protejată de un sistem care a îngropat acest scandal și nu a existat niciun proces. Deși toți cetățenii au văzut-o pe Clotilde Armand în sala în care erau sacii cu voturi, aceasta a continuat să fie primar și nicio instanță nu a avut curajul să-i anuleze mandatul. Imaginile video (disponibile aici) vorbesc de la sine în acest caz.

Anumiți procurorii s-au retras din ancheta privind sacii cu voturi, iar procurorii „rezist” au distrus ancheta și cazul a fost clasat. Niciun procuror nu a explicat ce căuta Clotilde Armand în sala în care se numărau voturi, deși legea interzice acest lucru. În plus, Daniel Tudorache nu a fost apărat, în 2020, de propriul partid, PSD, care a amuțit de frica „rezistenților” și a dosarelor și nu a cerut anularea voturilor furate. PSD nu s-a luptat pentru Daniel Tudorache și a tăcut în fața unui abuz evident, în loc să ceară recunoașterea victoriei lui Tudorache.

Daniel Tudorache a devenit ținta unei găști din justiție, în ultimii 4 ani. Fostul primar al Sectorului 1 s-a trezit cu anchete făcute la comandă, doar pentru a-l discredita. Clotilde Armand și gașca „rezist” din sistemul de justiție au ieșit cu povești inventate pentru a încerca să-l scoată complet din joc pe Daniel Tudorache. Însă instanțele de judecată au demonstrat, de mult prea multe ori, că procurorii DNA comit numeroase abuzuri și mulți inculpați sunt, de fapt, persoane inocente și victime ale unor procurori care fac jocuri politice.

Anchetele împotriva lui Daniel Tudorache au încercat să-l împiedice să mai candideze în 2024. Gașca lui Clotilde știa foarte bine că nu mai putea câștiga al doilea mandat tot prin fraudă și a trecut la eliminarea adversarilor. Situația din Sectorul 1 a creat un precedent periculos în societate, deoarece cetățenii au văzut la televizor cum voturile lor au fost furate, iar procurorii nu au sancționat-o pe Clotilde Armand. Cetățenii și-au pierdut încrederea atât în sistemul de vot, cât și în justiție.

Daniel Tudorache se relansează în cursa pentru Primăria Sector 1 după ce cetățenii au publicat o petiție online: „Ne vrem primarul înapoi!” Cetățenii din Sectorul 1 sunt dezamăgiți de administrația Clotilde Armand, care în ultimii 4 ani s-a remarcat doar cu scandaluri, anchete pentru fraude, blocaj total pentru investiții, munți de gunoaie, șobolani, gândaci. Sectorul 1 continuă să fie sufocat de nepăsarea și gunoaiele lăsate de Clotilde Armand. Ploșnițele s-au extins peste tot în sector, afectând inclusiv spitale, școli, grădinițe și instituții publice. Sectorul 1, în ultimii 4 ani, a devenit cel mai murdar și insalubru sector din capitală.

Candidatura lui Tudorache ca independent pentru Primăria Sector 1 vine în urma presiunii exercitate de cetățeni, care nu mai suportă dezastrul administrației Clotilde Armand. Daniel Tudorache este pregătit și chiar vrea să elimine administrația Armand, spre deosebire de ceilalți candidați care dau dovadă de o cumințenie halucinantă. El are deja experiența în administrația locală și cunoaște toate punctele slabe ale actualului primar. Experiența și abilitatea politică îl transformă în cel mai puternic adversar al USR-ului.

Daniel Tudorache, prin voturile pe care le are în Sectorul 1, poate determina și câștigătorul la Primăria Capitalei. Dacă tace și nu susține pe nimeni, câștigă Nicușor Dan care va atrage voturile. Dacă declară public că Gabriela Firea merită voturile din Sectorul 1, aceasta va avea șansa de a-l depăși la limită pe Nicușor Dan. Victoria Gabrielei Firea înseamnă și începutul războiului intern PSD-Ciolacu. Nu trebuie uitat că Marcel Ciolacu a refuzat, până în ultimul moment, desemnarea Gabrielei Firea și a refuzat candidatura lui Daniel Tudorache pe lista PSD. Marcel Ciolacu a derutat electoratul PSD din Capitală, ceea ce nu face decât să pună în pericol rezultatul partidului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: