Skip to content
Politică Video

Avantajul nebănuit al lui Nicuşor Dan. Arma secretă a partidului pe care îl conduce EXCLUSIV (VIDEO)

Află avantajul nebănuit al lui Nicuşor Dan. Află care este arma secretă a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), partidul pe care fostul ONG-ist îl conduce în prezent.

În inteviul video acordat, vineri, PSnews.ro, preşedintele USB a vorbit despre ceea ce l-a adus în atenţia opiniei publice în a doua jumătate a anilor 2000: procesele intentate administraţiei publice din Capitală.

Nicuşor Dan a tratat inclusiv subiectul Halei Matache, arătând de ce demolarea acesteia a constituit o ilegalitate.

Totodată, liderul USB a oferit date demografice estimative privind electoratul partidului pe care îl conduce.

Dan Bucura: Ați vorbit în prima parte a interviului nostru despre să spunem așa principala armă a organizației pe care ați condus-o și anume blocarea, poate chiar și anularea în instanță a unor proiecte halucinante să le spunem așa, sau care chiar deranjează bucureștenii. Care este rata de succes, să spunem așa, și ce se întâmplă în momentele în care pierdeți astfel de procese, redeschideți altele, abandonați ideea, cum se poziționează asociația?

Nicușor Dan: Da, sunt…deci așa grosier, rata de succes e undeva la 70%, dacă mergem să împărțim pe subiecte sunt procesele de informații publice în care autoritățile refuză să ne dea informații publice și noi le cerem în instanță, aici rata de succes e mare, e 95%; sunt procesele de fond în care putem să dovedim că anumite autorizații, acte sunt ilegale și aici din nou rata de succes e 80% să spunem; și după aceea sunt procese în care încercăm să stopăm, deci sunt aceste măsuri urgente pe care cerem să fie luate ca să nu ne trezim cu blocul și după aceea să încercăm, deci să stopăm înainte de producerea efectelor, aici rata de succes e mică…tocmai pentru că măsurile sunt excepționale rata noastră de succes este de 25%; și mai sunt că am uitat, că intervine și partea autorității, ori investitorii cer primăriei care nu le aprobă tot felul de lucruri, le cer daune de 20 de milioane de euro, în unul din procesele noastre, atunci intrăm de partea primăriei și aici rata de succes este foarte mare, 90%.

Dan Bucura: Apropo de demersuri, ce se mai aude cu hala Matache, un proiect care ați intrat să îl contestați practic.

Nicușor Dan: Da. Acolo a fost o… pur și simplu o ambiție a primarului Oprescu. Noi am ajuns la un acord cu primarul și cu ministerul, cumva de acolo au ieșit zvonuri cu Elena Udrea, deși era ministru, nu era…așa…deci am ajuns la acord cu aceste două instituții ca șoseaua să se facă pe lângă hala Matache și au fost în teren șeful de lucrări, s-a desenat conturul, deci șoseaua putea să treacă foarte bine pe lângă hala Matache, 4 benzi cum e acum, deci a fost o ambiție prostească, hai să le dovedim ăstora că noi suntem jupâni aici și așa s-a demolat.

Acum, ea fiind monument și nefiind declasată niciodată ea trebuie reconstruită și este o lungă discuție despre unde ar trebui să fie reconstruită că sunt câteva litigii, în fine probabil că se va tranșa problema asta într-un an, doi. Ea este în momentul de față, că și aici este un lucru, partea cea mai importantă, pentru că ea este o structură de cărămidă care nu era excepțională, însă ceea ce era excepțional la ea, și asta spun specialiștii, era structura metalică a acoperișului care avea niște îmbinări care nu se mai găsesc în București decât la hala Traian, iar astea ar fi trebuit desfăcute, așa au spus autorizațiile, ele trebuiau desfăcute cu grijă pentru ca să se poată pune la loc, de fapt a venit o macara și le-a luat și le-a aruncat pe Șoseaua de Centură, le-a dus cu un camion pe Șoseaua de Centură, sunt vai de ele aruncate și plouă pe ele.

Dan Bucura: Haide să ne întoarcem foarte pe scurt la campania electorală. Am văzut, cel puțin eu nu știu în momentul de față să fi anunțat formațiunea dumneavoastră un alt candidat decât cel la sectorul 1, nu aveți ca alte partide o echipă deocamdată anunțată. V-aș întreba o dată de ce nu e gata acest demers și doi până la urmă, am văzut că la sectorul 1 aveți o doamnă a cărei notorietate deocamdată că mărturisesc că nu e una foarte mare, cel puțin din punctul meu de vedere, ceilalți candidați cu care veți merge la celelalte sectoare sunt oameni cu o notorietate mai mare sau sunt oameni tineri care încearcă să își facă auzite vocile acum.

Nicușor Dan: Eu o să anticipez, rezultatul votului se dă azi, în afara candidatului de la sectorul 1avem 8 oameni pe 5 locuri și votul se desfășoară chiar acum, on-line de către toți membrii de partid… o să anticipez răspunsul cu privire la vârstă, deci avem oameni între 40 și 60, o să avem și femei și bărbați echilibrat, sunt oameni care nu au mare notorietate în spațiul public…

Dan Bucura: Și atunci care ar fi atuul domniilor lor?

Nicușor Dan: Sunt niște oameni care sunt foarte bine în profesia lor și pe care, atât cât o să reușim să îi promovăm, sunt convins că oamenii îi va aprecia. Pe de altă parte trebuie să o spunem, oamenii cu notorietate la care dumneavoastră vă gândiți nu vor să intre în politică. Adică sunt oameni cu notorietate care sunt ok, ei pentru moment nu vor să intre în politică, sunt oameni cu notorietate care nu sunt ok, pe aia nu vrem noi să îi luăm și sunt oamenii noștri care sunt foarte buni în meseria lor, n-au apărut în spațiul public, cu ei candidăm, asta e.

Dan Bucura: Tot în ultima vreme au apărut în spațiul public 2 scrisori deschise semnate, i-aș numi eu, tot de activiștii civici, de oameni care reprezintă ONG-uri, unul dintre ele, sper să nu greșesc, Mișcarea Liberală pentru București, semnatarii acestor scrisori vă contestă oarecum, spunând că ați părăsit misiunea, scopul pe care îl aveați față de București și ați intrat în zona aceasta a politicului și faceți lucrurile greșit.  E important să vă cer un punct de vedere legat de care este reacția lor pentru că oarecum ei sunt percepuți ca fiind să spunem cu ghilimelele de rigoare pe aceeași stradă cu dumneavoastră, aceasta a activiștilor civili. De ce credeți că apar aceste reacții care vă contestă?

Nicușor Dan: Există o anumită tensiune, mai precis a existat în urmă cu câteva săptămâni, acum văd că s-a terminat, există câteva partide noi, au existat niște discuții cu privire la posibile alianțe, eu nu o să spun ce s-a întâmplat ulterior pentru că nu asta este miza, orice aș spune eu începem să ne atacăm între noi și nu asta e miza, de fapt lupta noastră este cu partidele consacrate, PSD, PNL, nu s-a ajuns la o înțelegere între noi, ne-am explicat de ce, eu nu o să spun în spațiul public ce s-a întâmplat între noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *