Skip to content
Politică

Avem un preşedinte jucător? De ce îl compară Cristoiu pe Iohannis cu Ion Iliescu

Miercuri seară, la postul România TV, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre recentele ieişi în public ale preşedintelui Klaus Iohannis care a ieşit din postura de om politic singher, necomunicativ, spre a îmbărca haina politicianului care se străduieşte să facă mişcări publice de însemnătate şi să dobândească încrederea poporului.

Într-o intervenţie telefonică directă la postul de televiziune amintit, Cristoiu a criticat modul în care preşedintele acţionează în ieşirile sale publice exprimând că face „mişcări stângace”. Totodată, jurnalistul a exprimat că Iohannis se foloseşte de tragedia din club Colectiv spre a o exploata politic:

„Nu e vorba in cazul de fata de imitarea lui Traian Băsescu, toti presedintii României au facut bai de multime, au mers prin tara. Asta e una din trasaturile unui om politic, se simte bine in multume. In cazul lui Klaus Iohannis avem de-a face cu niste miscari stangace. Domnul Klaus Iohannis imi aminteste de Ion Iliescu care m-a innebunit 10 ani de zile…Nu renunta sa ne aminteasca ca a fost luptatorul unei Revolutii, a luptat. Una a fost caderea lui Ceausescu, care a  a fost la Revoluţie, si alta este incendiul din Colectiv. Ce legatură este intre incendiu care potrivit tuturor sondajelor, ultimul a fost dat acum, Inscop, arata ca romanii au inteles exact. Vinovati sunt proprietarii. Nu inteleg de ce regimul Klaus Iohannis incepe sa transforme o tragededie nascuta dintr-o imbecilitate intr-un moment care a creat niste idealuri. Dupa intamplarea din decembrie 89 putem vorbi de niste idealuri. In cazul de fata care sunt idealurile incendiului? Nu ale tinerilor care au protestat. N-a fost niciun ideal, doar un incendiu. Omul nu are simtul realitatii. Daca peste o saptamana, doua, se intamplă o tragedie. Nu stiu, mor 50 de soldati in Afghanistan, cade un avion, Doamne fereste. Atunci domnul Klaus Iohannis ce face? Incepe sa comemoreze? Avem de-a face cu niste miscari stangace. „

Nu în ultimul rând, Cristoiu a vorbit şi despre recenta afişare în public a preşedintelui alături de europarlamentarul Cristian Buşoi: „Cu domnul Cristian Busoi n-a fost un gest electoral, a fost o incercare de a arata celor din PNL ca el pariaza pe candidatul Busoi. A zis: uite, ma, asta e omul, eu l-am luat cu mine si trebuie sa-l puneţi candidat.”, a conchis Cristoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *