Skip to content
Alegeri

Averea liderului AUR, George Simion, politicianul surpriză de la parlamentare

facebook/george simion

George Simion, co-președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), partid care a produs surpriză alegerilor parlamentare, a depus, în calitate de candidat pentru Camera Deputaților, declarația de avere.

Documentul arată că George Simion nu are pe numele sau nicio proprietate, singurul sau bun fiind o mașînă Ford Fiesta fabricată în 2006. Declarația de avere a lui George Simion mai arată că acesta nu are niciun cont bancar, iar singurele sale venituri au fost în 2019 au fost în valoare de de 38.322 de lei (3.200 de lei lunar), salariul de director de marketing la firma Ideal Proiect Arhitecture&Engineering S.R.L.

Firma la care figurează angajat George Simion este deținută, în proporție de 70 la sută, de Marius Dorin Lulea, vicepreședinte al AUR și Vicepreședinte al Colegiului Dirigintilor de Șantier.

Firma de la care George Simion a încasat salariul de director de marketing a avut în 2019 o cifra de afaceri de 2,9 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane lei. Ideal Proiect Arhitecture&Engineering S.R.L. figurează, potrivit confidas.ro și cu 20 de contracte publice în valore de 567.000 de lei. Contractele publice au fost obținute prin atribuire directă, în perioada 2015 – 2020, scrie ziare.com.

Sunt asociat la mai multe companii ce desfășoară activități în domeniul construcțiilor, activități de proiectare, asistență tehnică de specialitate, dirigenție de șantier, management de proiect, construcții. Sunt implicat și în domeniul IT și mai nou în mass-media. Din punct de vedere al afacerilor lucrurile au decurs bine și asta pentru că am avut alături o echipa de parteneri, colaboratori și asociați alături de care am putut face performanță. Probabil că la moment al alături cea mai bună echipa de specialiști din domeniul construcțiilor din România, o echipa formată din aproape 30 de ingineri constructori și arhitecți„, scrie Lulea, pe blogul personal.

Nu suntem abonați la banul public, nu participăm la licitații, peste 90% din lucrările noastre sunt în domeniul privat. Cu toate acestea, fiind unul dintre cei mai atestați specialiști români din domeniul construcțiilor, de multe ori se apelează la ajutorul meu de specialitate pentru soluționarea unor probleme tehnice ce țin clădiri publice„, a mai scris angajatorul lui George Simion pe blogul sau luleamariusdorin.ro.

AUR a obținut la alegerile parlamentare din 2020 un scor de 9 la sută, potrivit numărătorii parțiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *