Skip to content
Politică

Averile fabuloase ale candidaţilor la primăriile din Bucureşti: Vilă la Hollywood, terenuri, apartamente și milioane de euro

123RF.com

Principalii candidaţi la primăriile de sector din Capitală, primării cu venituri, în medie, de aproape 1 mld. de lei pe an, deţin averi impresionante, scrie Ziarul Financiar. Candidatul PSD la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, are în declaraţia de avere 5 apartamente şi două case, dintre care una în Hollywood, California (SUA) dar şi împrumuturi acordate în nume personal de 2,5 milioane euro. Clotilde Armand, candidat din partea alianţei PNL-USR-PLUS, deţine 12 terenuri şi are în conturi peste 245.000 de euro, împreună cu soţul.

Ce averi au principalii candidaţi la primăriile de sector din Bucureşti, conform zf.ro:

Daniel Tudorache, actual primar şi candidat PSD pentru primăria capitalei, este cel mai sărac dintre candidaţii cu şanse la primăriile de sector. Potrivit declaraţiei de avere depusă în 2018, actualul primar al Sectorului 1 nu deţine niciun imobil şi nici nu are vreun credit contractat. El deţine 3 autoturisme achiziţionate în mai 2018 cu o valoare totală de 5.800 de euro.

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS-PNL pentru primăria Sectorului 1, deţine, împreună cu familia, 12 terenuri în România şi Republica Moldova, 2 case şi trei apartamente în Bucureşti, două autoturisme. De asemenea, are o colecţie de bijuterii şi tablouri în valoare de 18.000 de euro. Are depozite bancare în valoare de peste 130.000 de euro şi circa 115.000 de euro în fonduri de pensie privată din România, Franţa şi SUA, potrivit declaraţiei de avere.

Clotilde Armand mai are un împrumut acordat de 22.000 de euro şi acţiuni în mai multe companii în valoare de circa 62.000 de lei. Ea mai deţine titluri de stat în valoare de 75.000 de euro. Nu are nicio datorie şi a avut venituri de 7.600 de lei din funcţia de consilier local şi 602.000 de lei din activităţi de management în societatea comercială pe care o deţine. Soţul său a avut venituri totale de peste 70.000 de euro (336.000 de lei) în 2018 din afaceri şi cercetare ştiinţifică.

Dan Cristian Popescu, candidatul PSD pentru primăria Sectorului 2, deţine, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, două terenuri, 5 apartamente, două case, dintre care una în Hollywood, SUA, şi un spaţiu comercial.

El mai deţine două atoturisme şi are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 225.000 de euro. Popescu mai are în depozite bancare peste 180.000 de euro. Mai are împrumuturi acordate în nume personal în valoare de peste 2,5 milioane euro. Din salariul de deputat a obţinut circa 70.000 de lei brut în 2015, ultima declarare a veniturilor şi averilor. El a mai obţinut 5.000 de lei din dobânzi şi 1.200 de lei dintr-o asociaţie agricolă.

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS-PNL pentru primăria Sectorului 2, deţine 2 apartamente în Bucureşti şi trei autoturisme. A avut venituri anuale de 80.000 de lei din salarii, potrivit ultimei delcaraţii de avere depuse.

Aurelian Bădulescu (PSD), candidat pentru primăria Sectorului 3, deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren în Satu-Mare şi nu are alte imobile sau autoturisme. El mai are datorii de 250.000 de euro.

Robert Negoiţă, primarul în funcţie al Sectorului 3, fost membru PSD şi actual membru Pro România, este cel mai bogat primar de sector din capitală. El deţine 30 de terenuri agricole şi intravilane, precum şi 4 case de locuit şi 23 de apartamente, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei. El are datorii de peste 30 mil. lei către bănci, alte primării sau companii private.

Puteți citi articolul integral aici.

 

1 comentariu la “Averile fabuloase ale candidaţilor la primăriile din Bucureşti: Vilă la Hollywood, terenuri, apartamente și milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *