Averile prezidențiabililor. Cine sunt cei mai bogați pretendenți ai fotoliului de la Cotroceni

Candidații care au decis să intre în bătălia prezidenția din acest an nu sunt oameni tocmai sărăci, având în vedere sumele de bani pe care le dețin în conturi.

Fie că vorbim de Victor Ponta, de Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis sau ceilalți candidați, cu toții sunt posesorii unor averi considerabile.

În topul celor mai bogați prezidențiabili o regăsim pe Elena Udrea, secondată de Călin Popescu Tăriceanu, iar pe locul trei se clasează candidatul independent Monica Macovei.

Conform analizei realizate de cei de la Rtv.net, suma la care ajunge averea prezidențiabililor din acest an ajunge la 7.396.109 lei.

Iată ierarhia realizată de cei de la RTV:

1. Elena Udrea, PMP

Prezidențiabilul PMP deține în conturi o sumă mare de bani după cum se prezintă declaraţia ei de avere. Ea deţine nu mai puţin 3.492.829 lei. Conturile Elenei Udrea sunt în mai multe valute (euro, dolari, lire, etc.), dar le-am echivalat în lei. Acest lucru este valabil pentru toţi candidaţii, toţi au conturi în mai multe valure, dar le-am echivalat în lei.

2. Călin-Popescu Tăriceanu, PLR

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu precizează în declarația de avere că deține în conturi suma de 2.913.378 lei.

3. Monica Macovei, independent

Nici Monica Macovei nu stă rău deloc, ea beneficiind de salarii și indemnizații mari de la Parlamentul Europeans. Aceasta deține în bănci suma de 301.610 lei.

4. Victor Ponta, PSD

Şi premierul Ponta are destui bani în conturi.Deși salariul de premier nu este atât de mare ca cel al unui europarlamentar sau ca al unui membru CA la companiile celebre, Nuclearelectrica sau Tranzgaz, totuşi şeful Guvernului a reuşit să pună în bănci nu mai puţin de 249.383 lei.

5. William Brânză, PER

În declaraţia de avere din 2012, William Brânză scrie că avea 41.000 de euro în conturi. Ceea ce înseamnă 180.400 lei, dar, subliniem, este vorba despre o declaraţie de avere din 2012, când era deputat. Din 2012 Brânză nu mai ocupă nici o funcție publică, astfel încât declarația sa de avere este mai veche de 2 ani. Probabil că între timp a reușit să mai pună ceva bani de o parte.

6. Kelemen Hunor, UDMR

Preşedintele UDMR are şi el bani puşi deoparte. Sau, cel puţin, bani de cheltuială. Liderul etnicilor maghiari are conturi în diverse valute, echivalente sumei de 146.609 lei.

7. Klaus Iohannis, ACL

Primarul Sibiului, candidatul ACL la prezidenţiale, are şi el ceva bani puşi deoparte, dar nu se compară cu niciunul din precedesorii săi din această listă. Acesta are 111.900 lei în bănci, o nimica toată pe lângă ceilalţi. Probabil că suma ar fi fost una mult mai mare, poate chiar la nivelul sumelor deținute de Elena Udrea, dar Klaus Iohannis a preferat să investească în imobiliare și a ajuns să aibă nu mai puțin de 6 case.

8. Dan Diaconescu, Corneliu-Vadim TudorIoan Ghişe

Aceştia au declarat că nu au niciun ban în conturi, niciun leu, euro sau dolar. Practic, în conturile lor bate vântul, cel puţin aşa afirmă în declaraţiile de avere.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: