Skip to content
Politică

AVERTISMENT de FOC în scandalul revocării șefei DNA: Iohannis ar putea PIERDE TOTUL! EXCLUSIV

mediafax.ro

Un cunoscut sociolog și politolog dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.roce riscă președintele Klaus Iohannis din punct de vedere al imaginii și al încrederii, după ce a dat curs controversatei decizii a CCR și a revocat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.  

Este vorba despre prodecanul Facultății de Științe Politice din București – l-am numit pe Alfred Bulai –, ale cărui declarații vi le prezentăm în cele ce urmează.

DNA va merge înainte

”Desigur, președintele Klaus Iohannis pierde mult la nivel de imagine și încredere prin revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Am observat că supărarea este foarte mare în mediul online. I-a dezamăgit teribil pe mulți dintre susținătorii săi. Totuși, eu cred că se va uita relativ repede schimbarea de la vârful DNA. Inevitabil, în curând va fi numit un nou procuror șef, vor fi lansate noi dosare și, sunt ferm convins, vom avea din nou spectacol la DNA. Probabil că percepția va fi că DNA își face treaba în continuare și că lupta anticorupție merge înainte, indiferent de anumite tensiuni și obstacole vremelnice.

Comportament penibil

Însă oamenii nu vor uita, cu siguranță, maniera penibilă în care s-a comportat Klaus Iohannis în ceea ce privește această revocare. Departe de mine să spun că Iohannis nu trebuia să respecte decizia CCR, deși sunt foarte multe hotărâri ale Curții pe care nu le respectă nimeni, în mod programatic, dar ar fi contat enorm, din punct de vedere al imaginii și al strategiilor politice, dacă șeful statului și-ar fi jucat cartea în mod inteligent. În realitate, e clar că Iohannis este prost consultat și nu a fost în stare să gestioneze situația. Cu excepția unei amânări de 30 de zile, președintele nu a făcut nimic altceva decât să emită niște declarații simpliste, dar cuvântările politice nu sunt, nici pe departe, fapte. Urmarea? Klaus Iohannis începe să nu mai fie perceput ca un actor important în jocul politic de azi.

Fără verb și faptă

Susținătorii săi de ieri și de azi vor începe să enumere gesturile lui Iohannis din trecut: l-a acceptat zâmbitor pe Sorin Grindeanu, deși era limpede ca lumina zilei că ăla nu avea nimic în comun cu vreo guvernare, oricare, l-a numit fără să tresară pe Mihai Tudose, după ce PSD o comisese într-un mare fel, pentru ca, imediat după aceea, să o înghită rapid pe Viorica Dăncilă, cu efectele pe care le știm; apoi l-a desemnat pe deputatul PSD Gabriel Vlase la SIE și a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi. Vă dați seama că toate acestea se contorizează la pierderi. Nu este deloc grav că le-a făcut pe toate, fiindcă a fost pus în situații aproape imposibile, dar este total penibil modul în care a ales să acționeze, fragil și deloc serios, fără verb și faptă, ceea ce îi cauzează probleme de imagine din ce în ce mai mari.

Avertisment crunt pentru Iohannis

Firește, nimic nu este nereparabil, dar contează enorm ca Iohannis să nu mai facă astfel de greșeli, cu atât mai mult în perspectiva alegerilor prezidențiale. Momentan, norocul lui este că nu are un contracandidat cu șanse, deși, până acum, șeful statului și-a tot permis luxul de a comite erori politice cu o indolență de-a dreptul dezarmantă. Dacă Iohannis nu își va analiza cu atenție următorii pași, încăpățânându-se să se plimbe cu bicicleta aiurea și să facă declarații din an în Paști, situația sa s-ar putea schimba diametral. Persistând în greșeală, Iohannis ar putea pierde totul!”, a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *