Skip to content
Coronavirus

Avertisment de la managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: Numărul de cazuri de infectare ar putea crește

vox.com

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat la Digi24 că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus ar putea crește deoarece „măsurile pe care le recomandăm nu sunt respectate de toată lumea”. Medicul a mai anunțat că la Institutul Nasta, toate paturile din pavilionul COVID sunt ocupate de pacienți.

„Eu spun că este un trend care nu poate să fie decât îngrijorător pentru valoarea pe care o reprezintă la numărul de teste și mai ales dacă ne gândim că astăzi este duminică și așa cum știm, numărul de teste este ușor scăzut față de perioada din cursul săptămânii. Este o cifră mare care sper că va induce în rândul populației sentimentul de responsabilitate. (…)”.

Întrebată dacă cazurile de COVID ar putea crește, Beatrice Mahler a declarat „că acest lucru s-ar putea întâmplă pentru că așa cum am văzut încă, măsurile pe care le recomandăm cu toții nu sunt respectate de toată lumea și acest lucru ar putea să ducă în următoarea săptămâna încă la o creștere a numărului de cazuri. Să sperăm că măsurile de izolare a persoanelor pozitive și de testare, care s-a mărit într-un mod vizibil, va duce la limitarea, dar nu în următoarea săptămână, probabil în următoarele două săptămâni, a numărului de noi pacienți pozitivi”.

În Insitutul Marius Nasta, în pavilionul COVID, paturile sunt ocupate 100%, a mai spus medicul. „Pentru că presiunea a fost foarte mare, ieri, zona de suspecți a fost ocupată tot de pacienți confirmați. Vreau să spun că în acest moment, din cei 78 de pacienți, doar doi sunt asimptomatici. Numărul de solicitări este mult peste ceea ce externam în fiecare zi. (…) Din păcate în acest moment nu avem un vaccin, nu avem alte măsuri decât cele de evitare a contactului cu persoanele bolnave și de a izola persoanele bolnave pentru a limita transmiterea infactiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *