Skip to content
Politică

Avertisment de la meteorologi. Weekend cu temperaturi de foc

Meteorologii au prognozat maxime de 35 de grade Celsius în regiunile din vestul şi din sudul ţării pentru acest weekend. Și în București se anunță o zi sufocantă, iar temperaturile extrem de ridicate au determinat municipalitatea să amplaseze mai multe corturi anti-caniculă, potrivit realitatea.net.

Conform informării emisă de meteorologi, şi astăzi avem parte de multă căldură, chiar caniculă în vestul şi sudul ţării. După prânz disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime, cuprinse între 27 şi 35 de grade, vor fi resimţite de noi ca fiind mult mai ridicate.

Norii se înmulţesc după-amiaza şi seara, când vor cădea ploi cu caracter torenţial însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal şi de munte, în Oltenia şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi va cădea grindină.

Şi în Bucureşti disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi mai ales în centrul oraşului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară când vor fi condiţii pentru averse, tunete, fulgere şi vânt mai intens. Până atunci însă mercurul din termometrele urcă până la 33…34 de grade.

La munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, când vor fi averse cu caracter torenţial însoţite de tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depãşi 25…30 l/mp şi va cădea grindină. Termometrele vor indica la amiază 21 de grade în Păltiniş, 25 la Predeal, 20 la Semenic, 22 în Sinaia şi Arieşeni şi 19 sus pe Ceahlău.*

Pe litoral vremea va fi uşor instabilă şi caldă. După-amiază vor cădea averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Până atunci vreme excelentă de plajă, cu maxime cuprinse între 27 şi 30 de grade şi 24 de grade în apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *