Skip to content
Sănătate

Avertisment din partea ANPC: Măști de protecţie periculoase, vândute în România

facebook
" "

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, avertizează populaţia că pe piaţa românească au fost puse în vânzare modele de măști aflate pe lista produselor periculoase.

ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

" "

Conform specialiştilor, aceste tipuri de măşti nu oferă niciun fel de protecţie, existând riscul apariţiilor şi unor alergii.

Autorităţile române au decis obligativitatea purtării măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise în perioada stării de alertă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *