Skip to content
Politică

Avertisment negru pentru Franţa. La ce riscuri se expune această ţară

Avertisment negru pentru Franţa. La ce riscuri se expune această ţară, după gravele evenimente recente care au zguduit poporul francez.

CITIŢI ŞI: Incident armat într-un tren din Franța. Unul dintre răniți este un actor francez

Franţa demonstrează, în urma atentatului de vineri asupra trenului de mare viteză, că are o mare problemă de securitate, a declarat, la Digi 24, expertul Hari Bucur-Marcu, susţinând că autorităţile franceze par incapabile să gestioneze terorismul internaţional.

“Trebuia să nu aibă arme la el. Este aproape incredibil. Un om care este marcat ca fiind un potenţial terorist să poată să se plimbe prin tren, în Europa, cu un Kalaşnikov după el, cu alte arme albe sau de foc mi se pare aproape ridicol. Se pare că francezii vor să confirme, caz după caz, că nu sunt în stare să gestioneze o asemenea situaţie cum este terorismul internaţional”, este de părere Bucur-Marcu.

El a adăugat că trenurile internaţionale, mai ales pe ruta Franţa-Belgia, sunt foarte căutate.

„Sunt un element de infrastructură esenţial. În momentul în care oricine poate să intre într-un asemenea tren este o mare problemă. Toată infrastructura este pusă sub semnul întrebării în ceea ce priveşte securitatea”, a continuat specialistul.

Întrebat dacă Franţa are o mare problemă de securitate, Hari Bucur-Marcu a răspuns: „Categoric o are. Se pare că nu găseşte soluţii la asemenea probleme”.

Trei persoane au fost rănite, vineri, de un individ înarmat, într-un tren ce circula între Amsterdam și Paris. Atacatorul a fost imobilizat de pasageri și predat poliției. Identitatea reală a agresorului nu a fost confirmată, dar Ministerul de Interne de la Paris a precizat că ar putea fi vorba despre un cetăţean marocan, aşa cum presa relatase deja. La rândul lui, atacatorul susţine că nu are nicio legătură cu islamismul radical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *