Skip to content
Externe

Avertisment OMS: Suntem într-o perioadă foarte riscantă. Trebuie să ne dublăm eforturile

Facebook
" "

Lumea trebuie să intensifice eforturile pentru a combate Covid-19, iar ţările nu trebuie să lase garda jos, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Oficialii OMS susțin că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunități, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână.

" "
" "

Suntem într-o perioadă foarte riscantă. Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare”, a declarat dr. Soumya Swaminathan de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Organizația a avertizat că noile cazuri de Covid-19 cresc în întreaga lume după şase săptămâni consecutive de declin. Mediterana de Est, Asia de Sud-Est, Europa şi America au înregistrat creşteri între 6% şi 14%, scrie digi24.ro.

Acest lucru este cauzat parţial de oboseala provocată de carantină. Oamenii devin mai relaxaţi, deoarece consideră că vaccinurile sunt pe drum„, a afirmat Swaminathan, care a subliniat pericolul noilor tulpini.

Şi alţi experţi în sănătate şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorările.

Julie Morita, vicepreşedinte executiv al Fundaţiei Robert Wood Johnson, a declarat că este important să recunoaştem că infecţiile, spitalizările şi decesele sunt încă mari, chiar dacă au scăzut faţă de nivelul înregistrat în perioada de vârf a pandemiei.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *