Skip to content
Sănătate

Avertisment şocant al medicilor: Coronavirusul nu dispare din organism și se poate reactiva

Inquam Photos/Alex Nicodim
" "

România se află, de câteva zile, în topul țărilor europene cu cele mai multe infectări, iar medicii atrag atenția că noul coronavirus le poate da bătăi de cap chiar și celor care au trecut prin boală. Aceștia spun că virusul, odată instalat, se poate reactiva, chiar dacă va dezvolta forme mai ușoare ale bolii.

Nu poate fi vorba de repătrundere a virusului în organism, ci poate fi vorba despre o redeșteptare. Se pare că el rămâne cantonat undeva la nivelul aparatului respirator și, în anumite condiții, poate provoca această redeșteptare cu teste pozitive„, a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Pacienții care au trecut prin boală nu vor scăpa niciodată de virus și acesta se poate reactiva oricând.
Sistemul medical din România atârnă de un fir de ață. Deja secțiile de Terapie Intensivă din multe orașe ale țării sunt ocupate în totalitate. Însă un alt scenariu sumbru vine chiar din partea reprezentanților Ministerului Sănătății.

„Numărul de 1000 și ceva, 1200 de infectări pe zi, este foarte mare. 5% dintre aceștia ajung în Terapie Intensivă. 5% din 1000 înseamnă că vom mai avea aproximativ 50 de pacienți pe zi care merg în Terapie Intensivă„, a declarat, sâmbătă, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

România are deja cel mai mare număr de bolnavi internați în secțiile de Terapie Intensivă de la debutul pandemiei. În total, oficialii Ministerului Sănătății spun că sunt aproximativ 840 de locuri la ATI dedicate bolnavilor cu noul tip de virus.

Acești pacienți rar stau o zi, două în Terapie Intensivă. Ei pot sta și mai mult. Ca atare, este previzibil, în următoarea perioadă, dacă menținem acest ritm de infectări, să ne confruntăm cu o mare problemă în a genara spații de Terapie Intensivă„, a adăugat Moldovan.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *