Skip to content
Politică

Avertisment sumbru al CE: Legea dării în plată și creșterile salariale, risc pentru economia României

Legea dării în plată și creșterile sarariale în an electoral reprezintă riscuri pentru economia României, a avertizat Comisia Europeană în Prognoza pe primăvara anului 2016.

„Riscurile asupra perspectivelor economice au crescut semnificativ din cauza incertitudinii cauzate de adoptarea unei legi de descarcăre de datorii, de către Parlamentul Romaniei, în 13 aprilie. Aceasta lege ar putea avea un impact negativ substanțial asupra încrederii investitorilor și a pespectivei de creditare, pe orizontul de prognozare și mai departe”, se arată în analiza C.E, citată de b1.ro.

Instituția europeană mai avertizează că majorarea cheltuielilor bugetare ”înainte de alegerile locale și parlamentare din 2016, inclusiv politica salarială în sectorul public” reprezintă ”principalul risc asupra perspectivelor fiscale”.

„Majorările salariale din sectorul bugetar și cele ale salariului minim pe economie probabil vor cântari negativ asupra competitivității și vor domoli crearea de locuri de muncă”, mai precizează Comisia Europeană în Prognoză, potrivit sursei citate.

1 comentariu la “Avertisment sumbru al CE: Legea dării în plată și creșterile salariale, risc pentru economia României

  1. Sumbrii astia din CE vad ca nu considera un risc si afacerile in care au praduit americanii si nemtii, adica Bechtel, Microsoft sau EADS. Cum dealtfel nici afacerea ANRP sau finantarea frauduloasa a campaniilor basiste nu reprezinta un risc pentru ei. Doar darea in plata si salariile. Sictir !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *