Skip to content
Sănătate

Avertismentul care pune, din nou, pe jar planeta: Tulpina Delta s-ar putea transforma într-un „monstru”

Facebook

Celebrul medic epidemiolog american Anthony Fauci, invitat la o emisiune a MSNBC, a fost întrebat despre viitorul pandemiei și posibilitatea ca situația să se agraveze, cu varianta Delta care riscă să se transforme intr-un ”monstru”.

Există întotdeauna riscul să avem o acumulare de noi mutații pentru a ieși o variantă care este funcțional diferită”, a avertizat Fauci, potrivit Newsweek.

Varianta Delta este în prezent forma dominantă în SUA, reprezentând peste 99% din infectări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. ”Există întotdeauna riscul ca, pe măsură ce avem o mai mare circulație a virusului în comunitate, să avem o acumulare de noi mutații pentru a ieși o variantă care este funcțional diferită de cele pe care le vedem acum”, a spus dr. Anthony Fauci.

Epidemiologul a continuat precizând că varianta Delta se transmite „extraordinar de ușor și eficient” între oameni și a explicat creșterea recentă a cazurilor din SUA. Vaccinarea, soluţia pentru ca virusul să nu sufere mutaţii în timp. „Unul dintre motivele pentru care vrem să ne asigurăm că vom vaccina cât mai mulți oameni este că virușii nu vor suferi mutații dacă nu au posibilitatea să se răspândească și să se replice”, a spus el.

Cred că măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună”, a adăugat dr. Fauci la CNN.

Dr. Fauci, într-un alt interviu acordat postului ABC, a spus că ar trebui să existe suficiente date până la începutul lunii octombrie pentru ca Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) să ia în considerare dacă serul este sigur pentru copiii care nu au împlinit încă vârsta de 12 ani.

„Cred că există o șansă rezonabilă” ca vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii sub 12 ani înainte de viitorul sezon de vacanță, a precizat marțea trecută Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilier medical șef al Casei Albe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *