Skip to content
Politică

Avertismentul Corinei Crețu: „Sunt în joc miliarde de euro!”

Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională, a declarat că, prin prisma funcției pe care o ocupă, este în mod special interesată ca în perioada în care România va deține președinția rotativă Consiliul Uniunii Europene să încheie un Acord privind Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2017.

„În calitate de Comisar European pentru Politică Regională, sunt în mod special interesată ca în perioada în care România deține Președinția, Consiliul să încheie un Acord privind Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Sper sincer că propunerea Comisiei Europene să fie acceptată de Parlamentul European înaintea alegerilor europarlamentare. Orice întârziere în adoptarea Bugetului, va aduce cu sine întârzieri în implementarea proiectelor realizate cu fonduri europene în toate statele membre”, a afirmat Corina Crețu, într-o postare pe Facebook.

Comisarul european a precizat că fondul de coeziune va rămâne principala sursă de investiții după anul 2020, având un buget total de 373 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

”Comisia Europeană a propus că «Produsul Intern Brut pe cap de locuitor» să rămână principalul indicator de alocare a resurselor Bugetului European, fapt care va aduce cu sine creșterea alocațiilor în țările care au cea mai mare nevoie de investiții, ca România, Bulgaria, Grecia, Italia sau Spania. Sunt mândră că, în ciuda tuturor provocărilor, am reușit, împreună cu colegii mei din Comisie, ca politica de coeziune să aibă cea mai mare alocare în viitorul Buget, pentru a nu lăsa nici o regiune și nici un cetățean fără șanse de dezvoltare. Sper sincer că Președinția Română să încheie acordul asupra Bugetului cât mai curând posibil, astfel încât investițiile programate pentru perioada financiară următoare să înceapă a fi realizate încă de la 1 ianuarie 2021, în beneficiul românilor și al tuturor cetățenilor europeni. Mult succes”, a adăugat Corina Crețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *