Skip to content
Politică

Avertismentul Gabrielei Firea. Discuţia despre privatizarea spitalelor trece cu vederea aspecte grave

Senatorul Gabriela Firea (candidatul PSD la Primăria Capitalei) avertizează că discuţia despre privatizarea spitalelor trece cu vederea aspecte grave ale sistemului sanitar.

Într-un comunicat trimis, duminică, PSnews.ro, parlamentarul promite că, în calitate de primar general, nu va lua “decizii radicale” în domeniul menţionat, nefiind de accord cu privatizarea sistemului de sănătate.

“M-am întâlnit cu reprezentanții Uniunii Sindicale Sanitas din București și le-am ascultat cu foarte mare atenție problemele și nevoile urgente pe care le au.

Un lucru vreau să fie clar: în calitate de primar general, nu voi lua decizii radicale, nu sunt de acord cu privatizarea sistemului de sănătate. Prioritatea mea numărul zero este reabilitarea și dotarea cu aparatură modernă a celor 19 spitale, aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

Avem medici și asistenți medicali foarte bine pregătiți, cu suflet mare, care sunt alături de pacienți 24 de ore din 24. Putem face multe lucruri împreună. Știu cât de prost sunt plătiți, știu că nu au la dispoziție nici măcar medicamente. Situația asta nu mai poate continua așa. Împreună cu un nou Consiliul General și cu specialiști în domeniu, voi putea pune pe picioare un sistem care acum este la pământ.

Nu promit lucruri mari, imposibil de realizat, mă gândesc la nevoile copiilor, tinerilor, bătrânilor care apelează la serviciile medicale din sistemul de stat. Pe lângă modernizarea spitalelor, în programul meu de guvernare locală am trecut la capitolul «priorități»:

– un buget mai mare pentru spitale și asistență socială;

– deschiderea de cabinete medicale, inclusiv cabinete stomatologice, în toate unitățile de învățământ din București;

– deschiderea și amenajarea punctelor de prim-ajutor din Pasajul Universității și Politehnică, precum și în alte zone foarte aglomerate;

– demararea unui amplu program prin care să se stimuleze achiziționarea și amplasarea de defibrilatoare în toate spațiile aglomerate, în toate farmaciile, precum și în unitățile medicale, astfel încât să se poată începe operativ resuscitarea, fără a mai fi nevoie să se aștepte sosirea ambulanței”, explică Gabriela Firea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *