Skip to content
Politică

Avertismentul lui Arafat: Mediatizarea cazurilor de acest gen duce la creșterea numărului de sinucideri

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a oferit concluziile unui raport pe care reprezentanții ministerului l-au realizat cu privire la intervenția în cazul femeii care s-a sinucis vineri în Capitală.

Raed Arafat a spus că din momentul în care s-a petrecut evenimentul cu femeia care s-a aruncat de pe bloc au mai fost încă 7 cazuri de sinucidere.

”De când a fost evenimentul au mai fost încă șapte cazuri de tentativă de sinucidere, cu acesta opt”, a precizat Arafat, informează b1.ro.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a subliniat că mediatizarea cazurilor de acest gen duce la o creștere a numărului de sinucideri.

Totodată, în ceea ce privește faptul că un oraș precum Bucureștiul, capitală a unei țări din cadrul Uniunii Europene, nu are în dotare perne pneumatice care ar putea ajuta în astfel de cazuri și a trebuit să fie adusă tocmai de la Argeș, Arafat a spus că aceste perne au fost casate pentru că nu erau utilizate.

“Se vor cumpăra perne chiar dacă vor fi folosite o dată la 10 ani, dar din momentul în care s-au luat casarea pernelor din București, în 1997. Casarea s-a făcut pentru că ele nu mai erau utilizabile. Deci în alte zone au rămas utilizabile, adică au fost uzate mai puțin chiar dacă ele nu sunt folosite ele se uzează datorită exercițiilor. Scopul lor este când cineva care e la etajul trei – patru al unui bloc în flăcări, să scape de acolo, să-l instruiești cum să sari și unde să sari pe pernă”, a spus Arafat.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *