Skip to content
Politică

Avertismentul lui Cazanciuc: Ministerul Justiției va da avize negative

Ministerul Justiției va da în continuare avize negative proiectelor de lege care nu sunt elaborate în mod corespunzător sau sunt în contradicție cu prevederile constituționale, chiar dacă acest lucru îi poate nemulțumi pe unii reprezentanți ai coaliției guvernamentale, a declarat, duminică, ministrul Robert Cazanciuc la emisiunea După 20 de ani de la Pro TV.

Evident că vom da avize negative atunci când un proiect de act normativ nu este elaborat așa cum prevede tehnica legislativă sau nu este în acord cu Constituția. Evident că nu o să pot da niciodată dispoziție procurorilor să facă sau să nu facă ceva, din moment ce atribuțiile ministrului sunt clar prevăzute în lege. Eu pot să fac și fac ceea ce prevede legea. Dacă alții sunt nemulțumiți de activitatea mea, pot să spună acest lucru, pot să le explic dacă în anumite situații ministrul are sau nu are pârghii legale de a face ceva. Până acum, cred că activitatea ministerului în general este mai degrabă apreciată„, a declarat ministrul Justiției la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV.

Întrebat dacă are informații despre o preconizată remaniere guvernamentală care ar putea să vizeze inclusiv funcția de ministru al Justiției, Cazanciuc a negat.

Nu am avut o discuție de asemenea natură la nivelul Guvernului, nu a fost vreo discuție cu premierul despre vreo schimbare în perioada următoare, dar asta nu înseamnă că unii membri ai partidului nu pot să fie liberi să discute despre orice, inclusiv despre ideea unor remanieri, dacă sunt nemulțumiți de unii dintre membrii Cabinetului. Dar discuția trebuie făcută mai degrabă într-o formulă organizată decât în spațiul public, fără un suport politic pentru o asemenea inițiativă. (…) Nu am participat la nicio discuție în care cineva de la conducerea partidului să reproșeze ministrului Justiției lucruri care să ducă la o eventuală schimbare. Din contră, am primit susținere pentru proiectele pe care ministerul le-a promovat în ultima perioadă„, a spus Robert Cazanciuc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *