Skip to content
Politică

AVERTISMENTUL lui Dragnea pentru Tudorel Toader. Culisele vizitei ministrului Justiției în biroul lui Tăriceanu

http://inquamphotos.com/ George Călin

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns la Senat, joi dimineață, acolo unde se întâlnește cu președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În acest context, PSnews.ro vă prezintă culisele unor tensiuni în coaliția PSD-ALDE, provocate de refuzul repetat al lui Tudorel Toader de a demisiona din fruntea Ministerului Justiției.

Discuții aprinse în interiorul coaliției: Tudorel Toader, mărul discordiei

Surse politice ne-au dezvăluit că, imediat după controversata declarație a lui Liviu Dragnea, potrivit căreia Tudorel Toader nu mai are parte de susținerea PSD, Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE și partenerul de coaliție al social-democraților, a dat buzna în biroul liderului PSD.

Potrivit surselor PSnews, cei doi au avut o discuție aprinsă, în cadrul căreia Tăriceanu i-ar fi spus liderului PSD că o eventuală remaniere a lui Tudorel Toader ar produce o amplă revoltă în interiorul ALDE, mai multe voci puternice din interiorul formațiunii politice exprimându-și deja susținerea față de șeful de la Ministerul Justiției.

În replică, Dragnea a prezentat toate ”punctele negre” ale mandatului lui Tudorel Toader, atrâgându-i atenția partenerului său de coaliție că nici până acum Tudorel Toader nu a dat ordonanțele promise, iar asta i-a enervat la culme pe PSD-iști. Totodată, potrivit surselor noastre, Dragnea i-ar fi ”recomandat” lui Tăriceanu să aibă o discuție urgentă cu Tudorel Toader, în care să îl convingă să își dea demisia. În caz contrar, PSD-iștii vor trebui să ”își spele rufele murdare” la moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva lui Tudorel.

Dragnea așteaptă demisia lui Tudorel Toader

Amintim că ședința Senatului de miercuri, în care trebuia să fie dezbătută și votată moțiunea simplă a opoziției împotriva ministrului Justiției a fost suspendată. Tudorel Toader a venit la Senat, însă a fost lăsat să aștepte degeaba, parlamentarii majorității boicotând plenul. Din cei 130 de senatori își înregistraseră prezența doar 44 de parlamentari, reprezentanții PSD și ALDE fiind în mare parte absenți.

Senatul urma să dezbată și să voteze astăzi Moțiunii simple cu tema: ”Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de PNL și USR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *