Avertismentul lui Iohannis pentru primarii migratori

Președintele PNL Klaus Iohannis a lansat joi, 11 septembrie, un avertisment pentru primarii care se gândesc să schimbe partidul, în urma ordonanței de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea politică.

„Eu i-am avertizat și le-am recomandat să nu facă acest pas, fiindcă ordonanța de urgență privind migrația primarilor adoptată de Guvern nu este constituțională. O spun și eu, o spune și societatea civilă. Ea va fi anulată și se va reveni la legea veche și atunci cei care au căzut în capcană riscă să-și piardă mandatul”, susține Iohannis.


„Nu se poate schimba arhitectura politică a societății cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale numai pentru a favoriza un anume candidat”, a spus acesta.

„Așa ceva nu se face. În Europa secolului XXI a ignora o lege care legiferează o normă juridică și a o înlocui cu alta partizană înseamnă că nesocotești statul de drept. Dar, se pare că unii dintre politicieni nu au ajuns în acest secol și nici în Europa nu vor să fie. De aceea am reacționat vehement și am atacat chiar și demersul inițiatorului”, a afirmat Iohannis.

El a adăugat că nu crede că „migrația aleșilor locali va deveni un fenomen de masă” și că „primarii vor avea inteligența să nu-și schimbe în 45 de zile decât, eventual, hainele”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: