Skip to content
Politică

Avertismentul MAI – Şoferii să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului

Şoferii nu trebuie să pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi trebuie să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, recomandă Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în contextul atenţionării de viscol care intră în vigoare vineri seară.

Potrivit MAI, Poliţia Rutieră va fi în stradă în aceste zile, pentru a oferi sprijin conducătorilor auto şi pentru a lua măsurile necesare în cazul în care situaţia meteo impune închiderea unor secţiuni de drum afectate de viscol. La nivel naţional, în această perioadă, acţionează, în medie, 1.600 de poliţişti rutieri. La aceştia se adaugă aproximativ 7.000 de poliţişti de la structurile de ordine publică.

Totodată, Poliţia Rutieră va transmite periodic informări cu privire la starea drumurilor şi, acolo unde sunt probleme, va indica eventualele rute ocolitoare.

„În condiţiile schimbării situaţiei meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă. Pentru siguranţa deplasării, recomandăm şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie„, a spus purtătorul de cuvânt al MAI Monica Dajbog, prezintă mediafax.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *