Avertismentul salvamontiștilor pentru românii care merg la munte pe caniculă. Ce e bine să facă și ce trebuie să evite

Sursă foto: Freepik

Salvamontiştii vin cu o serie de recomandări pentru cei care vor să meargă pe munte în perioadele de caniculă. Ei sfătuiesc turiştii să evite traseele montane lungi şi solicitante.

„Urmează câteva zile de caniculă, inclusiv în zona montană. Vă sfătuim să evitaţi, în aceste zile, traseele montane lungi şi solicitante, să vă hidrataţi foarte bine şi să vă protejaţi de soare în mod eficient, pentru a evita şocul caloric (insolația, n.r.), favorizat de căldura extremă, efort mare şi altitudine”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Salvamont recomandă totodată turiştilor să se informeze de pe situl https://fiipregatit.ro, unde vor găsi toate informaţiile necesare pentru a putea trece cu bine peste această perioadă, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 13 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvatorilor montani. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 10 persoane. Dintre acestea, 3 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi una a fost dusă cu elicopterul SMURD la o unitate sanitară.

„Din păcate, o persoană a fost predată Serviciului IML”, precizează Salvamont.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: