Skip to content
Societate

Avertizare în bazinul hidrografic Bistra: Sunt depăşiri ale cotei de inundaţie

Facebook

Hidrologii au emis avertizare hidrologică pentru Bistra, iar autorităţile din mai multe judeţe sunt în alertă. În judeţul Mureş, un braţ a deversat, fiind inundate două gospodării şi un drum judeţean. În judeţul Caraş-Severin a fost depăşită cota de inundaţie, iar localitatea Rusca Montană este nealimentată cu energie.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice din bazinul hidrografic Bistra, Caraş-Severin, sunt înregistrate depăşiri ale cotelor de inundaţie pe Bistra si Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol şi, astfel, nu sunt probleme”, a transmis, duminică, ISU Caraş-Severin, potrivit news.ro.

Sursa citată a precizat că Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitaţiilor.

Se monitorizează în continuarea cursurile de apă din bazinul vizat”, a mai transmis ISU Caraş-Severin.

Sursa citată a mai precizat că localitatea Rusca Montana este nealimentată cu energie electrică, dar se lucrează pentru remedierea situaţiei.

În judeţul Mureş, un braţ al părâului Bistra a deversat, inundând două curţi şi grădini, cât şi DJ 154 A pe o lungime de 60 metri.

Apa în curţi are aproximativ 10-15 cm.

La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri de la Punctul de lucru Deda şi SVSU Deda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *