Skip to content
Social Știri

Update Avertizare METEO: Codul portocaliu de polei în opt județe, prelungit

inquam photos

UPDATE Meteorologii au prelungit, până joi la ora 14.00, avertizarea Cod portocaliu de polei şi ploi pentru mai multe judeţe ale ţării.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 14.00, este Cod portocaliu de polei pe arii extinse în judeţele Ialomiţa, Brăila, Călăraşi, în zona joasă a judeţului Buzău. Fenomenul de ploaie îngheţată se întâlneşte în toate aceste zone încă de joi dimineaţă, ceea ce a dus la producerea poleiului.

Tot până la ora 14.00, va fi Cod portocaliu în zona montană a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde vântul este fenomenul care va crea probleme.

Potrivit ANM, în aceste judeţe, îndeosebi la altitudini de peste 2.000 de metri, vântul va sufla cu rafale de 100…120 km/h, spulberând puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, este Cod galben, până la ora 12.30, de ploaie ce va determina depuneri de polei în localităţi din Bihor şi Arad.

Precipitaţii mixte care izolat depun polei vor fi până la ora 12.00 şi în judeţele Cluj, Maramureş şi Satu Mare, în zonele joase.

Știrea inițială

Opt judeţe se află joi, de la ora 8:00, sub cod portocaliu de polei până la ora 11:00. Judeţele afectate sunt Ialomniţa, Prahova, Brăila, zona joasă a judeţului Buzău, Ilfov, Călăraşi, zona joasă a judeţului Vrancea, judeţul Galaţi, unde meteorologii anunţă depuneri semnificative de polei.

În alte cinci judeţe este cod galben de precipitatii mixte care izolat duc la depunere de polei. Avertizarea, valabilă până la ora 10:00, vizează judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Satu Mare, potrivit news.ro.

De asemenea, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi sunt sub cod galben de vânt până la ora 14:00, fiind anunţat „vânt ce va atinge la rafală viteze de 55…65 km/h, trecător până la 70…75 km/h în judeţul Teleorman”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *