Skip to content
Sport

Avertizare meteo de caniculă. Mai multe zone sunt afectate

Meteorologii anunță trei zile de foc pentru România.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de caniculă şi disconfort termic pentru partea de sud a țării.

De vineri până duminică vremea va deveni caniculară în sudul şi sud-estul ţării. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei şi în sudul Moldovei, în orele amiezilor, se vor înregistra local temperaturi maxime de 35…36 de grade, izolat 37 de grade în Lunca Dunării.

Disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie (cu precădere în Câmpia Română), iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, posibil, va depăși uşor pragul critic de 80 de unităţi, potrivit Realitatea.net

Vineri și sâmbătă, nuantele de roșu deasupra tarii noastre se accentueaza, ceea ce inseamna transport sporit de mase de aer cald dinspre sud si in consecinta incalzirea vremii. Aria de canicula, redusa astazi se extinde in weekend in sudul si sudestul tarii cind maximele local vor fi de 35-36 de grade. Totusi, duminica, in partea de nord-vest a tarii incepe un proces de racorire a vremii care aduce regimul termic in limite normale, duminica in vestul, centrul si nordul tarii si luni si in restul teritoriului. Schimbarea inseamna si ploi dar si de data aceasta, sudul si sudestul tarii vor fi zonele ocolite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *