Skip to content
Sport

Avertizare meteo: urmează două zile de frig CUMPLIT și ninsoare

wordpress.ro

Vin ninsorile peste România. Meteorologii au emis o informare de vreme rea valabilă de duminică de la ora 16, până marți la ora 23. Ne aşteaptă două zile cu frig cumplit, zapadă şi lapoviţă în cea mai mare parte a ţării. Va ninge mult la munte, dar şi în nordul si sudul ţării, iar maximele nu vor mai depăși 5 grade Celsius.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp.

În seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată.

În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *