Avioanele de luptă F-16 cumpărate de România din Norvegia au primit însemnele naționale

aeronava-F-16
Sursă foto: Facebook

Digi24 prezintă primele imagini cu pregătirea pentru România a avioanelor F-16 cumpărate din Norvegia. Totul s-a întâmplat la o bază aeriană din sudul țării. Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, primele aparate de zbor au primit însemnele naționale românești. În total, România a cumpărat 32 de avioane F-16 din Norvegia. Țara scandinavă le-a retras din activitate, pentru că le-a înlocuit cu F-35. 

Norvegia a vândut României 32 dintre avioanele sale de luptă F-16, pentru o sumă de 388 milioane de euro. „Vânzarea întărește şi modernizează apărarea unei naţiuni aliate, care are Ucraina ca vecin”, a spus ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram, într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cu aceste 32 de avioane şi alte 17 cumpărate de la Portugalia, România îşi modernizează forţele aeriene, care au renunţat în luna mai de vechile MiG-21 LanceR de fabricaţie sovietică.

Înaintea livrării către România, avioanele norvegiene au fost supuse unor operaţiuni de mentenanţă la grupul Kongsberg Aviation Maintenance Services.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL