Skip to content
Europa

Avioanele pentru stingerea incendiilor trimise de România în Slovenia au avut deja patru misiuni de intervenție

Facebook MAPN

Cele două avioane C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, echipate pentru stingerea incendiilor, care au fost trimise în Slovenia, au efectuat deja patru misiuni de intervenție, în care au folosit aproximativ 20 de containere cu apă.

Avioanele C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

Până astăzi, 24 iulie, militarii români au executat 4 misiuni de stingere a incendiilor, în care au folosit aproximativ 20 de containere cu apă”, arată Forțele Aeriene Romîne pe pagina de Facebook, potrivit digi24.ro.

La misiunea internaţională de sprijin participă aproximativ 30 de militari – piloţi, personal navigant şi personal auxiliar – din cadrul MApN şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care va menţine legătura cu autorităţile din Republica Slovenia, precizează Ministerul Apărării Naţionale pe Facebook.

În afară de ce două aeronave Spartan, România a trimis și un avion Hercules, care este folosit pentru transport logistic.

Sprijinul internaţional pe care România îl acordă autorităţilor din Slovenia s-a realizat în baza solicitării acestora de asistenţă internaţională, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, sâmbătă, o alertă prin care avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că există pericole majore din cauza incendiilor izbucnite în regiunea Kras, ca urmare a valului actual de caniculă.

Incendiile au devastat o porţiune semnificativă de câmpie şi deal din regiunea vestică Kras, pentru stingerea lor fiind deja cooptaţi 1.000 de pompieri şi peste 260 de lucrători forestieri. Forţele Armate ale Republicii Slovenia sunt, de asemenea, implicate în eforturile de stingere a incendiilor”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *