Avion prăbușit în Belgorod. Ucrainenii zic că transporta rachete

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în Belgorod, la granița cu Ucraina. Rusia susține că în el erau 74 de persoane, dintre care 65 de prizonieri ucraineni pregătiți pentru un schimb, și că toți au murit. Publicația Ukrainskaya Pravda, care a citat surse din apărarea ucraineană, a scris că avionul transporta rachete antiaeriene S-300 folosite în recentele atacuri devastatoare asupra Harkovului.

ACTUALIZARE 12.25. Surse din cadrul Statului Major al Ucrainei au confirmat pentru Ukrainskaya Pravda prăbușirea avionului militar rus Ilyushin-76. Surse din Statul Major susțineau că avionul transporta rachete antiaeriene S-300 folosite în recentele atacuri asupra Harkovului. Inițial, publicația ucraineană, citând aceleași surse, a transmis că Forțele Armate Ucrainene au fost implicate în prăbușirea avionului, dar apoi informația a fost corectată doar în sensul anunțului prăbușirii, nu al implicării.

ACTUALIZARE 12.10 Nu se știe încă de ce s-a prăbușit avionul.

Kremlinul a refuzat să comenteze accidentul. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus doar că este „o informație destul de recentă” și că încă nu are nimic de comunicat.

Autoritățile investighează cauza accidentului, iar o comisie militară specială merge la locul accidentului, a transmis Ministerul Apărării din Rusia. Anterior, ministerul rus a comunciat că în avion erau 65 de prizonieri ruși, scie BBC.

Avionul militar de transport rusesc Ilyushin Il-76 s-a prăbușit miercuri în Belgorod din Rusia, lângă granița cu Ucraina, au anunțat patru instituții media pro-Kremlin, citând surse și înregistrări video postate pe rețele sociale.

Canalul Telegram 112 a publicat fotografii de la locul accidentului, care s-a produs pe un câmp, la distanță de 5 – 6 kilometri de localitatea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: