Skip to content
Internațional

Avionul companiei Sriwijaya Air dat dispărut în Indonezia, sâmbătă, era în stare tehnică bună

thejakartapost.com

Avionul companiei Sriwijaya Air dat dispărut sâmbătă în Indonezia, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, era în stare bună, a declarat directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Irwin Jauwena a precizat că decolarea avionului fusese amânată cu 30 de minute din cauza ploii abundente căzute în zona aeroportului.

Echipele de căutare indoneziene au fost trimise sâmbătă în Marea Java unde un avion Boeing 737-500 al companiei aeriene Sriwijaya Air a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare.

Avionul decolase de la Jakarta cu destinaţia Pontianak (provincia Kalimantanul de Vest), a afirmat Adita Irawati, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, printre care cel puţin 50 de pasageri, a precizat ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya Sumadi. Ulterior, Forţele navale indoneziene au stabilit coordonatele unde avionul a pierdut, la patru minute după decolare, contactul cu controlul traficului aerian.

”Au fost găsite coordonatele şi ele au fost transmise tuturor vaselor noastre din zonă”, a declarat Abdul Rasyid, reprezentant al Forţelor navale indoneziene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *