Skip to content
Politică

Aviz favorabil pentru revocarea din funcție a doi procurori DNA

" "

Secția pentru procurori a CSM a avizat favorabil cererea șefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-i revoca din funcția de procurori la DNA Oradea pe Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, în urma înregistrării privind judecătorii, au precizat surse din Consiliu

Procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcție a procurorilor Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea, în urma înregistrării privind judecătorii. La ședința de miercuri, Secția pentru procurori a avizat favorabil cererea lui Nistor, au precizat sursele citate, potrivit hotnews.

" "

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

De altfel, mai mulți procurori DNA Oradea au fost audiați în această cauză. Dosarul a fost deschis după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre „frica în ei”. Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el i-a nominalizat pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *