Skip to content
Politică

Aviz pentru noul ambasador SUA în România

Adrian Zuckerman a fost avizat de comisia de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA în România. El a primit avizul Comisiei pentru Relații Externe a Senatului Statelor Unite, potrivit profit.ro.

La începutul anului, nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al SUA în România a fost returnată, din rațiuni procedurale, președintelui Donad Trump de către Comitetul pentru Relații Externe al Senatului american. Aceasta deoarece nominalizările care nu au fost nici confirmate și nici respinse în sesiunea în care au fost înaintate nu pot fi discutate într-o altă sesiune decât dacă sunt retransmise de către președinte.

În luna august 2018, președintele american Donald Trump a trimis Senatului nominalizarea lui Adrian Zuckerman – un avocat care la 10 ani a emigrat din România în SUA și care este vorbitor fluent de limba română – pentru postul de ambasador al Statelor Unite la București. Anterior, în 24 iulie, Trump și-a anunțat intenția de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România.

Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 și partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-președinte pentru proprietăți imobiliare și servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost președinte pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a deținut și funcția de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. Activ în ceea ce privește inițiativele filantropice și educaționale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. și în board-ul absolvenților Facultății de Drept din New York. Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obținută la New York Law School (1983).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *