Skip to content
Politică

Aviz șoferilor: ministrul Mediului, manevră de ultimă oră cu timbrul de mediu

maramedia.ro

Toți șoferii trebuie să știe asta: ministrul ALDE al Mediului, Grațiela Gavrilescu, pregătește o manevră de ultimă oră cu timbrul de mediu.

Mai precis, conform unor declarații făcute marți de către Grațiela Gavrilescu la audierile din comisiile parlamentare de specialitate pentru aprobarea bugetului pe 2018 al Ministerului Mediului, în luna martie ar putea avea loc o înlocuire a timbrului de mediu, înainte de aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli (BVC) al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), relatează agerpres.ro.

„Bugetul AFM va fi aprobat undeva în martie — aprilie, anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu știu cum va ieși forma finală a acestei penalități pentru mașinile care vor polua și sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri și cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem și o formă finală. Principiul va fi același, adică ‘Poluatorul plătește!”. Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie. De asemenea, sperăm ca săptămâna viitoare să avem HG-ul de adoptare a Planului Național de Gestiune a Deșeurilor și, în felul acesta, procedura de infringement și o condiționalitate ex-ante pentru România să fie bifată, să notificăm Comisia Europeană”, a spus Gavrilescu.

Amintim că președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Cornel Brezuică, declara la începutul lunii noiembrie pentru Agerpres că Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va realiza un inventar al emisiilor de CO2 generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017, raportat la parcul auto existent la 31 decembrie 2016, urmând ca Grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului să facă o evaluare a impactului asupra mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *