Skip to content
Politică

Avocata Alinei Bica, sarcastică față de turnătorii Elenei Udrea înșelați de autorități

Denunțătorii Elenei Udrea au fost înșelați de autorități. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, joi, cererile formulate de o parte din inculpații din dosarul „Gala Bute” de a fi judecați mai repede prin procedura simplificată. Elena Udrea a apreciat după această măsură că „se bucură” de decizia judecătorilor de a respinge solicitările de „procedură simplificată” pentru Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă în dosarul „Gala Bute”, după ce și-au recunoscut vinovăția în fața instanței.

Aceștia au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, după ce și-au recunoscut vinovăția în fața instanței.

În cadrul unei intervenții telefonice în direct la emisiunea ”Ediția de seară” de la postul România TV, Laura Vicol, avocata Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, a vorbit despre denunțătorii din dosarul „Gala Bute”: explicând ce înseamnă din punct de vedere juridic măsura „procedurii simplificate”

 

„Daca n-ar fi drama puscariei, va spun ca as avea impresia ca asist la un film prost. Mitul asta al denuntului nu ar trebui sa fie un mit. Ma bucur ca tradatorii sunt tradati, asa cu aleasa noblete. Se uita procurorii in ochii lor, te rog frumos scrie ca iesi, scrii si nu iesi. E un film foarte prost, e foarte penibil si foarte ridicol ce se intampla.”, a declarat Laura Vicol, avocata Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT.

AVocata a explicat și ce înseamnă din punct de vedere juridic măsura „procedurii simplificate”: „Ghinion…Eu de 17 ani fac profesia asta si de 17 ani pot sa numar pe degete cazurile in care denuntatorii au fost stimati apreciati si respectati in instanta. (…) Poti sa faci un denunt. Daca denuntul se materializă intr-un dosar de urmărire penala, instanta e obligata sa injumătățească limitele prevazute pentru pedeapsa. (…) Nu are nicio legatura procedura simplificata cu denuntul. Cererea de procedura simplificata a fost respinsa. ”

Prezent în aceeași emisiune TV, avocatul Lucian Bolcas a oferit o explicatie mai tehnica a deciziei justitiei punctând faptul că justiția și-a urmat cursul, iar inculpații nu au fost înșelați: „In ceea ce priveste judecarea simplificata(…) se aplica doar la niste infractiuni care ating limita pedepsei. Judecatorii au procedat corect, iar inculpatii nu aveau de ce sa aiba incredere pe o promisiune a procurorilor pe procedura simplificata. Nu i-a pacalit nimeni. Oamenii acestia nu au avocati? (…) Nu e statul de vina, nu e procedura de vina. Nu exista promisiune decat in cazul intelegerii cu procurorul (…) si asta trebuie sa fie apreciata de instanta. Instanta apreciaza pe ideea ca denuntul este veridic.”, a conchis Bolcaș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *