Skip to content
Politică

Avocata Laura Vicol, opinie inedită: „Cine face un abuz în serviciu este clar că trebuie să plătească!”

Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, a declarat, miercuri, că o eventuală decizie favorabilă dezincriminării abuzului în serviciu ar fi nedreaptă.

CITIȚI ȘI: UPDATE Zi importantă pentru justiție: CCR decide dacă dezincriminează abuzul în serviciu

„În opinia mea s-a pus o presiune foarte mare și nejustificată din partea altor persoane și nu mi se pare normal. Judecătorul trebuie lăsat să vadă și să decidă singur. Cine face un abuz în serviciu este clar ca trebuie să plătească. Funcționarii de serviciu trebuie să știe că atunci când fac un act trebuie sa își asume consecințele acestui act.” a declarat avocata Alinei Bica, Laura Voicu la postul de televiziune B1 TV

„În acest moment, așa cum am pledat și la CCR, infracțiunea nu este predictibilă în sensul că avem o parte de infracțiune în Codul penal și partea agravantă într-o lege specială.

Un funcționar trebuie să știe când face un act conform îndatoririlor sale de serviciu că l-a făcut corect, legal sau nelegal. Dacă l-a făcut nelegal, atunci trebuie să-și asume nelegalitatea și consecințele acestui act”, a mai spus avocata.

Curtea Constituțională este așteptată să se pronunțe miercuri cu privire la excepțiile de neconstituționalitate care vizează incriminarea abuzului în serviciu. Un subiect cu o miză uriașă. Laura Codruța Kovesi a anunțat că o decizie de neconstituționalitate ar putea arunca în aer sute de dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *