Skip to content
Justitie

Avocata lui Liviu Dragnea reclamă o serie de abuzuri şi ameninţă cu plângeri penale. Reacţia ANP

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE. ANP îi explică, într-un comunicat de presă, lui Liviu Dragnea că mutarea sa este prevăzută de un Ordin CNCCI. ”Referitor la aspectul monitorizării medicale a persoanelor care au beneficiat de tratament specific, timp de 14 zile, în penitenciar-spital, reiterăm informaţiile comunicate public în data de 11.11.2020:

Având în vedere evoluția situației epidemiologice pe plan național și evaluarea modalității optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creșterea capacității Penitenciarului Spital București-Jilava, în urma analizei efectuate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 și a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital.”

Stabilirea unităţii de detenţie pentru perioada de monitorizare post-tratament presupune analizarea criteriului proximităţii faţă de penitenciarul care asigura executarea pedepsei privative de libertate, fiind vizat interesul superior al persoanelor condamnate”, precizează ANP.

Liviu Dragnea ar trebuie să fie mutat, miercuri, de la Spitalul Penitenciar Jilava, unde se află internat pentru că s-a infectat cu noul coronavirus, înapoi la Penitenciarul Rahova, după expirarea celor 14 zile în care trebuia să stea internat.

Însă, Liviu Dragnea i s-a plâns iubitei sale, Irina Tănase, dar și avocatei care îl reprezintă, Flavia Teodosiu, că cei din penitenciar i-ar fi spus că va fi mutat la Ploiești sau Timișoara. Teodosiu a anunțat, la Antena 3, că dacă clientul său nu va fi returnat la Rahova, va depune plângeri penale împotriva celor din conducerea penitenciarelor.

A fost izolat din 29 iunie, când i s-a interzis să muncească. Până pe 2 noiembrie, când m-am plâns ANP că nu pune în aplicare o decizie judecătorească din 15 septembrie, el a stat în cameră. Am atacat la instanța de contencios administrativ un text care este prevăzut că este interzis să scoți la muncă un om care este sancționat.

Vom depune plângeri penale împotriva tuturor care încalcă legea”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *