Skip to content
Politică

Avocata lui Victor Ponta intră în clubul select al plagiatorilor de teze de doctorat

Loredana Radu, avocata lui Victor Ponta, intră în clubul select al plagiatorilor de teze de doctorat, fiind suspectă că și-a plagiat lucrarea de doctorat susținută în anul 2010 la Academia Națională de Informații (ANI) „Mihai Viteazu”, instituție aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI).

Trebuie remarcat faptul că lucrarea acesteia a fost coordonată de către profesorul universitar Gabriel Oprea, care este suspect că și-a plagiat doctoratul obținut în 2001, informează hotnews.ro. De asemenea, premierul Victor Ponta a fost acuzat în anul 2012 că și-a realizat lucrarea de doctorat prin copierea unor pagini întregi din alte lucrări.

Lucrarea de doctorat a avocatei lui Victor Ponta are un titlu extrem de complex, „Criminalitatea transfrontaliera in epoca globalizarii – factor de risc la adresa securitatii europene si nationale. Combaterea criminalitatii transfrontaliere” si se intinde pe 359 de pagini cu tot cu bibliografie. Cea mai mare parte a acesteia este plagiata din surse diverse: carti, cursuri universitare, articole sau pagini de internet.

Analiza tezei de doctorat arata ca incepand cu pagina 18 si pana la pagina 35, Loredana Radu copiaza fara sa utilizeze ghilimele sau note de subsol dintr-un studiu realizat de o echipa de 18 cercetatori de la Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate a Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”, condusa de generalul prof. univ. dr. Mircea Muresan.

Citiți articolul complet pe hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *